Nederland heeft hoogste benzineprijzen

Van alle landen die de euro hebben ingevoerd, heeft Nederland de hoogste benzineprijzen

DEN HAAG - Van alle landen die de euro hebben ingevoerd, heeft Nederland de hoogste benzineprijzen. Van alle Europese landen kennen alleen Groot-Brittannië en Noorwegen hogere brandstofprijzen, zo blijkt uit een inventarisatie van de ANWB.

Wie naar het buitenland gaat, doet er verstandig aan pas over de grens de tank vol te gooien. Terwijl in Nederland een liter euro loodvrij 1,15 euro kost, is de automobilist daar in Duitsland 1,05 euro voor kwijt en in Belgie 1,00 euro. Wie op zoek is naar de goekoopste benzine, moet eerst heel wat volle tanks leegrijden: in Estland kost een liter euroloodvrij 0,63 euro.

De duurste Europese benzinelanden zijn Groot-Brittannië met 1,18 euro en Noorwegen met 1,27 euro per liter euro ongelood.

De ANWB geeft op internet ook informatie over de verkrijgbaarheid van de verschillende soorten brandstof in de Europese landen. Vooral voor automobilisten die LPG gebruiken, is het raadzaam eerst te kijken of zij over de grens autogas kunnen tanken.

Niet alleen in minder welvarende Europese landen, zoals Slovenië, Hongarije en Slowakije, maar ook in bijvoorbeeld Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk blijft LPG een vrij onbekend verschijnsel, zo meldt de ANWB.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie