Hudson's Bay bevindt zich opnieuw in het vizier van kritische geldschieters. Investeringsmaatschappij Land & Buildings wil dat de van oorsprong Canadese warenhuisketen iets aan zijn slechte prestaties doet en panden verkoopt om extra geld op te halen.

Oprichter Jonathan Litt van de activistische investeerder Land & Buildings beloofde in december zijn aanhoudende kritiek op Hudson's in ruil voor wat toezeggingen voorlopig te staken.

Het fonds stelt nu in een brief aan andere aandeelhouders echter dat het bedrijf zich niet achter de moeilijke marktomstandigheden kan blijven verstoppen, omdat andere warenhuizen simpelweg beter presteren.

Hudson's Bay heeft inmiddels ook dertien winkels in Nederland. Net als bij andere vestigingen in Europa zou het daar nog niet bepaald storm lopen. In Noord-Amerika gaat het beter, maar Land & Buildings wil dat het winkelbedrijf wat van zijn vastgoed te gelde maakt.

Hudson's Bay zit doorgaans op toplocaties in steden en volgens de investeerder zijn die panden meer waard zonder het warenhuis erin.