Mediabedrijf 21st Century Fox accepteert het nieuwe bod van entertainmentconcern Walt Disney. Disney verhoogt zijn bod naar 38 dollar (33 euro) per aandeel, tien dollar meer dan het eerste bod in december 2017.

Het bedrag is ook hoger dan het laatste bod van rivaal Comcast, dat vorige week nog 35 dollar per aandeel wilde betalen.

Daarmee werd Fox gewaardeerd op een slordige 65 miljard dollar (55 miljard euro). Dankzij het nieuwe bod van Disney stijgt die waardering naar 71,3 miljard euro.

Als de aandeelhouders akkoord gaan, wordt Disney eigenaar van een aantal bedrijfsonderdelen van Fox. Dit zijn onder andere de film- en televisiestudio's. Fox News valt buiten deze deal, net als Fox Business Network en Fox Broadcasting Company.

"We blijven overtuigd dat 21st Century Fox en Disney samen een van 's werelds beste en innovatiefste bedrijven kunnen worden", meldt directeur Rupert Murdoch van 21st Century Fox in een persverklaring.

De verkoop is nog niet helemaal rond. Aandeelhouders krijgen tijd om het bod te evalueren en mogen ondertussen ook nog een concurrerend aanbod in ontvangst nemen.