De Indiase regering heeft de geplande privatisering van de nationale luchtvaartmaatschappij Air India van tafel gehaald. De reden is volgens de Indiase luchtvaartminister Suresh Prabhu dat er geen biedingen zijn gedaan op de luchtvaartmaatschappij.

Eerder waren er geruchten dat Air France-KLM en partners Delta Air Lines en Jet Airways interesse zouden hebben in Air India.

Prabhu zei tegen lokale media: "De luchtvaartsector heeft wereldwijd problemen door de hoge olieprijzen. Dus dit is niet het juiste moment om ons aandeel in Air India te verkopen. We zullen opnieuw naar het voorstel kijken als de situatie verbetert."

De Indiase overheid was van plan een belang van 76 procent in Air India te verkopen. Dit zou de grootste privatisering in India ooit worden. De deadline voor potentiële bieders verliep vorige maand, zonder inschrijvingen. In april werd duidelijk dat de Indiase budgetmaatschappij IndiGo geen bod ging doen op Air India.

In maart meldde het Indiase persbureau PTI op basis van bronnen dat Air France-KLM, Delta en Jet Airways keken naar een eventuele deal rond Air India. Air France-KLM wilde toen geen commentaar geven.