Kabelaar Comcast heeft een bod van 65 miljard dollar (55 miljard euro) op mediabedrijf 21st Century Fox uitgebracht.

Dat bod is aanzienlijk hoger dan het bod van 52 miljard dollar (44 miljard euro) dat Walt Disney vorig jaar op 21st Century Fox heeft uitgebracht. Disney en Fox hebben al overeenstemming over de overname bereikt, maar de fusie moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse overheid.

Comcast heeft het bod op 21st Century Fox uitgebracht, nadat telecombedrijf AT&T een rechtszaak over de overname van Time Warner heeft gewonnen van de Amerikaanse overheid.

Comcast acht de kans op de aankoop van 21st Century Fox groter vanwege de uitspraak in de zaak van AT&T. Of deze eventuele overname goedgekeurd gaat worden, is nog niet zeker. Comcast heeft namelijk al een filmstudio in handen, die van NBC.

Voordat de deal met Disney rondkwam, had Comcast ook al geboden. Toen legde de kabelaar eveneens meer geld dan Disney op tafel, maar Fox besloot niet op het Comcast-bod in te gaan omdat het verwachtte problemen bij de goedkeuring voor de overname te krijgen.

Biedingenstrijd

The Washington Post meldt dat dit het begin van een biedingenstrijd tussen Disney en Comcast kan zijn, waarbij het bod dat er nu ligt nog ruim overtroffen gaat worden.

Fox heeft op 20 juni een directievergadering waar beide biedingen worden besproken. Op 10 juli komen de aandeelhouders van 21st Century Fox bijeen om over de biedingen te spreken.