In de top van energiebedrijf Eneco is volgens de ondernemingsraad (or) een angstcultuur ontstaan. Dat wijten zij aan de raad van commissarissen (rvc).

Verder zou de rvc onzorgvuldig hebben gehandeld en de wet hebben overtreden bij het vertrek van topman Jeroen de Haas, stelt het personeel van Eneco woensdag in een zaak voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Zo werd de or pas om advies gevraagd toen er al een kandidaat-opvolger was en zijn andere adviestrajecten overhaast doorlopen.

Het Algemeen Dagblad (AD) schrijft dat or-voorzitter Willem Hofman betoogt dat de verhoudingen met het personeel ondanks de komst van nieuwe CEO Ruud Sondag nog steeds "volledig zijn verstoord". Volgens Hofman wordt de or buitengesloten en laat geïnformeerd.

De or en de top van Eneco hebben in een persbericht laten weten de komende twee weken met elkaar in gesprek te gaan om een oplossing te vinden. Ze willen zo voorkomen dat de Ondernemingskamer een uitspraak moet doen.

Schorsing

De or denkt dat de angstcultuur alleen opgelost kan worden door commissaris Edo van den Assem en medetoezichthouders Marike van Lier Lels en Mirjam Sijmons te schorsen. De ondernemingsraad acht hen "primair verantwoordelijk" voor de situatie. Verder eist het personeel een diepgravend onderzoek naar de gang van zaken.

Volgens de directie van Eneco is een onderzoek niet in het belang van het bedrijf. Daarnaast stelt de leiding dat sommige trajecten heel goed tegelijkertijd konden worden doorlopen.

Volgens het bedrijf is er dan ook geen reden om de commissarissen weg te sturen. De directie heeft er vertrouwen in dat de nieuwe CEO kan bemiddelen tussen het personeel en de raad van commissarissen.

Verkoop

Bestuurders, personeel en aandeelhouders ruziën al een jaar over de verkoop van Eneco. Het energiebedrijf wordt geprivatiseerd en daar maken medewerkers zich zorgen over.

Dat is erger sinds De Haas is vertrokken. Hij heeft zich tegen de verkoop verzet en heeft eisen gesteld aan eventuele overnamekandidaten.