Huurprijzen in de vrije sector in Londen zijn voor het eerst in acht jaar tijd gedaald op jaarbasis. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder zijn de huurprijzen 0,2 procent lager in mei.

Dit blijkt woensdag uit gegevens van het Britse statistiekbureau ONS. In heel het Verenigd Koninkrijk zijn de huurprijzen vergeleken met mei 2017 juist met 1 procent gestegen. Afgezet tegen april dit jaar waren de huurprijzen onveranderd.

De cijfers zijn onderdeel van een bericht over de inflatie in het Verenigd Koninkrijk. Die kwam in mei uit op 2,4 procent, iets minder dan economen hadden verwacht. Vooral prijzen in de energiemarkt zijn gestegen in het afgelopen jaar, maar videospelletjes stegen in prijs juist minder dan verwacht.

Eerder meldde de financieel dienstverlener Landbay al dat de huurprijzen in Londen daalden, maar het is voor het eerst dat dit ook in de cijfers van het officiële statistiekbureau terug te zien is.

In de afgelopen zes jaar zijn de huren in de Britse hoofdstad met bijna 26 procent gestegen. De maandelijkse huur voor een gemiddeld appartement met twee slaapkamers ligt in Londen op 1.500 pond (1.700 euro). Een appartement met twee slaapkamers kost in de rest van het land gemiddeld 650 pond per maand (738 euro).