Medewerkers van slijterij Gall & Gall, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaize, krijgen een loonsverhoging. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met de eigen ondernemingsraad.

De loonsverhoging voor de circa twaalfhonderd medewerkers is evenwel niet te danken aan de vakbonden, want die zijn door Gall & Gall buitenspel gezet.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf hebben de bonden de oude slijterij-cao jaren geleden zelf opgezegd,  verklaart ze naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf. Om het personeel toch weer een loonsverhoging te kunnen geven, is Gall & Gall daarom gaan onderhandelen met zijn medezeggenschapsorgaan.

De overeenkomst komt neer op een voortzetting van de oude cao, maar dan met 6 procent loonsverhoging verspreid over drie jaar. De afspraken zijn ook in een stemming aan het personeel voorgelegd.

Volgens De Telegraaf is vakbond FNV erg boos over de gang van zaken. De bond zou ook een gang naar de rechter onderzoeken vanwege mogelijke juridische onregelmatigheden.

Het is niet voor het eerst dat een bedrijf besluit om met een ondernemingsraad afspraken te maken. Eerder deed onder meer Jumbo dit ook al.