AMSTERDAM - Elektronicaconcern Philips verkoopt zijn breedbanddivisie voor zo'n 80 miljoen euro aan C-COR.net, een Amerikaanse aanbieder van breedbanddiensten. Dat heeft Philips maandag bekendgemaakt.

C-COR.net neemt ook een aantal contracten tussen Philips Broadband Networks (PBN) en leveranciers over. "Het gaat om kleine contracten", zegt een woordvoerder van Philips, die benadrukt dat er geen schuldverplichtingen in het spel zijn.

De verkoop van de breedbanddivisie is onderdeel van de Philips' strategie om meer dan 25 bedrijfsonderdelen af te stoten. "Als onderdeel van C-COR heeft PBN betere kansen om nieuwe markten aan te boren en groter te worden", meent T. Verbeek, directeur van Philips Corporate Investments.

Bij de breedbanddivisie werken ongeveer 500 mensen. PBN heeft vooral klanten in Europa en Aziatische regio met verkoopkantoren in twaalf landen. C-COR.net verwacht de Philips-divisie tegen het eind van 2002 in zijn eigen onderneming te hebben geïntegreerd. Vanaf moet de breedbanddivisie jaarlijks ruim 100 miljoen dollar aan de jaarlijkse omzet bijdragen.

Het nieuws van de verkoop kon de beleggers op de Amsterdamse effectenbeurs maandagmiddag niet bekoren. Het aandeel Philips stond tegen drie uur 's middags 0,25 procent lager op 27,65 euro.