AMSTERDAM - Rodamco Europe stelt, na een groei van ruim 6 procent van het direct beleggingsresultaat in het eerste kwartaal, de verwachting voor heel 2005 naar boven bij. De belegger in Europese winkelcentra gaat voor dit jaar uit van een 5 procent hoger direct beleggingsresultaat, iets meer dan de 3 tot 5 procent die de onderneming in februari meldde. Dat heeft Rodamco Europe maandag bekendgemaakt.

Veel verwachtingen heeft de vastgoedbelegger van het Stadshart Amstelveen, dat vorige week voor 296 miljoen euro is aangeschaft. Het gaat daarbij om 48.000 vierkante meter winkelruimte, inclusief restaurants, bijna 1600 parkeerplaatsen en circa 2800 vierkante meter kantoren.

Het Amstelveense winkelcentrum wordt naar omvang het derde in de portefeuille van Rodamco Europe, na La Part-Dieu in Lyon en het Donauzentrum in Wenen. Het is Rodamco's grootste belegging in Nederland.

Over de eerste drie maanden van dit jaar boekte Rodamco Europe een direct beleggingsresultaat van 84,1 miljoen euro. Dat is 6,2 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar.

De nettohuuropbrengsten stegen met 8 procent naar 121,1 miljoen euro. Van de totale portefeuille ter waarde van 7,6 miljard euro heeft Rodamco Europe 87 procent geïnvesteerd in winkels en winkelcentra. Dat percentage lag een jaar geleden nog op 85.

De bezettingsgraad van alle vierkante meters winkelruimte is stabiel gebleven op iets meer dan 98 procent. Voor de gehele portefeuille lag de bezettingsgraad op 96,8 procent (eerste kwartaal 2004: 97,3 procent).