AUGSBURG - De drie grootste dochterbedrijven van het Duitse bouwconcern Walter Bau hebben geen nadelige gevolgen ondervonden van de surseance van betaling van het moederbedrijf. Ze zijn gered, waardoor rond 4800 arbeidsplaatsen op een totaal van 9800 behouden blijven.

Dat heeft de onderneming vrijdag bekendgemaakt. Het betreft de binnenlandse dochterbedrijven Dywidag International GmbH (DIG) en de wegenbouwer Walter-Heilit. Deze zijn verkocht aan het bouwbedrijf Strabag uit Oostenrijk.

Met de verkoop van Dywidag Systems International (DSI), gespecialiseerd in de bouw van bruggen, is de bewindvoerder nog bezig. Hij is met tien belangstellende partijen in gesprek. Nog eens negenhonderd banen zijn gered door de overname van de heropgerichte dochters Dywidag Bau en Dywidag Schlüsselfertig und Ingenieurbau door hetzelfde Strabag.

Liquiditeitsproblemen

Walter Bau is het op twee na grootste bouwbedrijf van Duitsland. Het concern verzeilde begin dit jaar in ernstige liquiditeitsproblemen toen een reddingsplan niet door alle geldschieters werd goedgekeurd. Op 1 februari zag Walter Bau zich genoodzaakt uitstel van betaling aan te vragen.