Deutsche Bank gaat zijn kosten nog verder omlaag brengen. De Duitse bank zet daarbij zoals verwacht een groot deel van zijn personeel buiten de deur.

In een verklaring sprak Deutsche Bank van een verlaging van het personeelsbestand van de huidige 97.000 medewerkers naar een aantal dat "behoorlijk minder" dan 90.000 zal zijn.

De banen verdwijnen vooral bij de handelsactiviteiten van de grootste bank van Duitsland. Hier moet een kwart van het personeel voor zijn positie vrezen. Deutsche Bank wil de aangepaste kosten verlagen tot 22 miljard euro in 2019. Dat is een miljard minder in vergelijking met dit jaar.

Het financiële concern zei eerder al dat het zich weer meer op Europese klanten wil richten. De aanwezigheid in Azië en de Verenigde Staten moet behoorlijk worden teruggebracht.

Het is de eerste keer dat de onlangs aangetreden Christian Sewing een banenreductie aankondigt. Zijn voorganger John Cryan voorzag in 2015 een banenreductie met negenduizend tegen 2020. Uiteindelijk verdwenen onder zijn bewind circa vijftienhonderd arbeidsplaatsen.