De Zweedse regionale vliegmaatschappij Nextjet heeft woensdag aangekondigd een faillissement aan te vragen. Alle vluchten die woensdag na 13.00 uur gepland stonden, zijn geannuleerd.

Dat meldt het bedrijf in een Facebook-bericht.

"Het is zeer betreurenswaardig dat het bestuur gedwongen wordt deze beslissing te nemen", zegt CEO Magnus Ivarsson volgens nieuwssite The Local. "Vooral voor onze passagiers die er direct door geraakt worden en voor onze medewerkers, maar ook voor onze leveranciers en partners."

In augustus vorig jaar raakte het Zweedse bedrijf vanwege de penibele financiële situatie al tijdelijk zijn transportvergunning kwijt, schrijft de publieke omroep SVT Nyheter. Het bedrijf mocht wel verder vliegen onder een tijdelijke vergunning. Afgelopen oktober kreeg Nextjet een nieuwe vergunning.

Nextjet zou er volgens Ivarsson alles aan gedaan hebben om een oplossing te vinden, maar dat mocht niet baten. "Er wordt nu een curator aangewezen die een beslissing moet nemen over de toekomst van het bedrijf," voegt hij toe.

Reizigers

Reizigers met vliegtickets van de maatschappij wordt aangeraden niet naar het vliegveld te gaan, maar voor meer informatie contact op te nemen met hun reisbureau of aankoopkanaal.

De website van Nextjet was op het moment van de aankondiging niet bereikbaar, inmiddels is dit verholpen. De klantenservice is tot nader bericht gesloten, valt te lezen op de Facebook-pagina.

Nextjet bood voornamelijk vluchten binnen Zweden aan en was gevestigd op luchthaven Stockholm-Arlanda. Internationale vluchten gingen alleen naar de Deense hoofdstad Kopenhagen en de Noorse provinciestad Trondheim.