AMSTELVEEN - De projectontwikkelaar TCN en de investeringsmaatschappij Wedge verkopen hun belangen in het bouwconcern Ballast Nedam. Ze plaatsen 4,3 miljoen aandelen bij institutionele beleggers, zo maakten ze maandag bekend.

Wedge houdt nog 500.000 aandelen Ballast over, maar wil die ook verkopen. Als die verkoop achter de rug is, heeft geen van de twee aandeelhouders nog een belang in Ballast Nedam.

De twee kochten vorig jaar van het Duitse bouwconcern Hochtief 48 procent van de aandelen Ballast en verdeelden daarop hun aanwinst. Ze wilden aanvankelijk hun belang uitbreiden tot een meerderheid en bekeken later de mogelijkheden voor samenvoeging van de ondernemingen.

Onenigheid

Ze konden het echter niet eens worden over de voorwaarden van de samenvoeging. TCN, eigenaar van onder meer het Media Park in Hilversum en het Congrescentrum in Den Haag, is wel met Ballast in enkele projecten gaan samenwerken.

Ballast Nedam vindt de aandelenverkoop positief. Het bedrijf acht het een goede zaak dat de aandelen meer spreiding krijgen en dat de verhandelbaarheid van de stukken wordt vergroot.