AMSTERDAM - John de Mol stuurt aan op het laten samengaan van zijn nieuwe bedrijf Talpa met de telecomconcerns Versatel en Belgacom. Dat heeft Talpa-woordvoerder Thomas Notermans gisteren verklaard tegenover De Telegraaf. 'Iedereen heeft het maar over een bod van Belgacom op Versatel. Maar het ligt meer voor de hand dat Belgacom, Versatel en Talpa momenteel nadenken over het vormen van een onderneming', aldus Notermans.

Versatel kondigde begin vorige week aan met grootaandeelhouder Talpa en de Belgische branchegenoot Belgacom 'initiele gesprekken' te voeren over mogelijke vormen van samenwerking. Het initiatief voor de fusiegesprekken komt van Talpa en Belgacom. Velen gingen er daarom van uit dat De Mol zijn 42 procent-belang in Versatel aan de Belgen zou willen verkopen.

Maar volgens Notermans zit de vork heel anders in de steel. 'Door technologische ontwikkelingen gaan de scheidingsmuren tussen televisie, radio, mobiele telefonie en internet wegvallen. De Mol gelooft er dan ook al jaren in dat de televisie en de computer naar elkaar toe zullen schuiven. In deze ontwikkeling spelen telecombedrijven een belangrijke rol', verklaart de Talpa-zegsman de interesse van De Mol om zijn bedrijf mogelijk samen te voegen met Versatel en Belgacom.