Het Belgische sportevenementenbedrijf Golazo heeft een flinke kapitaalinjectie gekregen van zes particulieren. De Nederlandse en Belgische zakenlieden kopen met privégeld 20 procent van de aandelen op.

Volgens Het Financieele Dagblad (FDzijn de Nederlanders Volkert Doeksen, Duco Sickinghe en Robert van der Wallen bij de deal betrokken.

Het snelgroeiende Golazo heeft een jaaromzet van 85 miljoen euro en organiseert evenementen als de marathon van Rotterdam en de professionele wielerronde BinckBank Tour. De eigenaar, oud-atleet Bob Verbeeck, houdt de resterende aandelen in zijn bezit.

Golazo houdt zich ook bezig met kleinere evenementen. Populair zijn onder meer de zogenoemde urban trails, hardloopwedstrijden dwars door gebouwen in steden en andere bijzondere locaties.

Doeksen is actief bij Carlyle Group. KPN-commissaris Sickinge was topman van het Belgische kabelbedrijf Telenet en leidt nu de investeringsmaatschappij Fortino Capital. Van der Wallen maakte naam met zijn investeringsbedrijf BrandLoyalty.