ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft woensdag in kort geding bepaald dat het energiebedrijf Oxxio zijn naam moet wijzigen. Holland Rail Consult, eigenaar van de merknaam Oxio, had dat in april geëist. Het energiebedrijf gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.

Bestuursvoorzitter Erik de Heus van Oxxio legt de schuld van de verwarring bij de adviseurs van het energiebedrijf. "Wij zijn door hen niet gewezen op het bestaan van de merknaam Oxio." De rechter wees een schadeclaim en een eis tot rectificatie van Holland Rail Consult, het voormalige ingenieursbureau van de Nederlandse Spoorwegen, af.

Het adviesbureau, dat zich onder meer op de energiemarkt richt, vreest dat het energiebedrijf klanten wegkaapt van zijn onderdeel Oxio. De rechter oordeelde dat de "diensten in beperkte mate soortgelijk zijn."

De energiebedrijven Durion, Evolta en Energiebedrijf.com werden begin april samengevoegd onder de nieuwe naam Oxxio. Sindsdien voert het bedrijf een uitgebreide reclamecampagne om naamsbekendheid te krijgen. Het energiebedrijf heeft de adviesbureaus die bij de naamswijziging adviseerden, aansprakelijk gesteld.