Speelgoedfabrikant Hasbro neemt een reeks entertainmentmerken over van Saban Entertainment, waaronder Power Rangers. Er is een bedrag van 522 miljoen dollar (433,5 miljoen euro) voor betaald.

Dat meldt Hasbro dinsdag. Het bedrijf heeft al eerder overeenstemming met Saban bereikt over een op de Power Rangers geïnspireerde reeks actiefiguren.

De televisieserie Mighty Morphin Power Rangers was voor het eerst te zien in 1993 en kwam uit de koker van Haim Saban, de oprichter van Saban.

Vorig jaar werd nog een film uitgebracht over de superhelden. De film Power Rangers, gedistribueerd door Lionsgate, bracht zo'n 142 miljoen dollar op.

Concurrentie

Hasbro, de grootste speelgoedmaker wereldwijd, probeert zichzelf al langer opnieuw uit te vinden. Door entertainmentmerken over te nemen, hoopt het bedrijf minder afhankelijk van speelgoedverkoop te worden.

In laatstgenoemde markt hebben de grote ondernemingen last van concurrentie van elektronische spellen en kleinere verkopers, die hun producten bijvoorbeeld aanbieden via Amazon.