De topman van Blokker, Casper Meijer, stapt per 30 juni op. De "uiteenlopende verwachtingen" over de nieuwe strategie van Blokker liggen ten grondslag aan de beslissing.

Dit meldt Blokker Holding dinsdag in een persbericht.

Aandeelhouders, de raad van commissarissen en Meijer zelf zouden niet op één lijn zitten wat betreft de snelheid van de veranderingen bij Blokker en het onderliggende financiële resultaat.

Meijer is voorzitter van de raad van bestuur van Blokker Holding, het moederbedrijf van Blokker, en voorzitter van de directie van de winkelketen zelf. Hij was sinds oktober 2015 actief bij Blokker Holding. In augustus 2017 werd hij directievoorzitter bij de winkelketen.

Hij wordt opgevolgd door Michiel Witteveen, de huidige voorzitter van de raad van commissarissen. De centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad van Blokker zijn om advies gevraagd.

Blokker maakte bijna een jaar geleden een forse herstructurering bekend. Blokker Holding wil zich alleen op Blokker gaan richten. De overige ketens worden van de hand gedaan.

Enkele duizenden banen werden geschrapt en honderden winkels werden gesloten. Uiteindelijk houdt moedermaatschappij Blokker Holding op te bestaan.