De Chinese taxi-app DiDi Chuxing wil mogelijk al dit jaar naar de beurs. Aan welke beurs DiDi genoteerd zou moeten worden, is nog niet bekend.

De Uber-concurrent wil bij de beursgang gewaardeerd worden op 70 miljard tot 80 miljard dollar (57 miljard tot 66 miljard euro), schrijft zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

Bij de laatste investeringsronde van eind vorig jaar was het in 2012 opgerichte bedrijf 56 miljard dollar waard. Dat is meer dan de Amerikaanse rivaal Uber, die op 48 miljard dollar werd gewaardeerd toen het Japanse SoftBank een belang nam. Uber denkt ook na over een beursgang, maar het is niet waarschijnlijk dat die nog dit jaar plaatsvindt.

Met de aandelenuitgifte wil DiDi de oorlogskas aanvullen. Het bedrijf is met afstand de grootste in China en is daarnaast actief in andere Aziatische landen.

Deze week werd duidelijk dat DiDi naar Mexico trekt. Het bedrijf is eerder dit jaar al in Brazilië aan de slag gegaan.

Partner

Op dinsdag werd ook bekend dat Renault-Nissan-Mitsubishi zich heeft aangesloten als nieuwe partner van de DiDi Auto Alliance, een onderdeel van DiDi Chuxing.

Met de samenwerking willen Renault-Nissan-Mitsubishi en DiDi werken aan elektrische mobiliteitsoplossingen voor de Chinese markt.

Het besluit van het Frans-Japanse autoconcern borduurt voort op een intentieverklaring van afgelopen februari, toen Renault-Nissan-Mitsubishi zei plannen voor een autodeelprogramma in China te willen maken met DiDi.

Mogelijk zal de geplande robottaxi van Renault-Nissan-Mitsubishi op termijn ingezet worden door DiDi.