Liberty Global, het moederbedrijf van kabelbedrijf Ziggo, heeft de Europese Commissie opnieuw gevraagd om goedkeuring voor de fusie van dochterbedrijf UPC met Ziggo.

In oktober oordeelde een Europese rechter, na een klacht van KPN, dat hier opnieuw een beslissing over moet worden genomen.

Volgens het Gerecht van de Europese Unie had de Commissie bij de goedkeuring in 2014 een betere onderbouwing moeten geven waarom de fusie niet schadelijk zou zijn voor Nederlandse consumenten.

De twee bedrijven zouden mogelijk samen te veel macht hebben op de markt voor betaalde film- en sportzenders, maar daar ging de Commissie niet op in.

Een nieuwe beslissing wordt uiterlijk 15 mei genomen. Overigens is de fusie al lang en breed afgerond. Het fusiebedrijf Ziggo is vervolgens op zijn beurt samengegaan met de Nederlandse activiteiten van Vodafone.

Vertrouwen

VodafoneZiggo, zoals het bedrijf nu heet, liet eerder al weten vertrouwen te hebben in een goede afloop. De zaak zou meer over de procedure dan de inhoud gaan. Voor de dagelijkse gang van zaken zou er niks veranderen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!