HILVERSUM - Busbedrijf Connexxion heeft over 2001 een verlies geleden van 20,2 miljoen euro. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf woensdag bevestigd. "We hebben een kleine positief bedrijfsresultaat behaald, maar door voorzieningen en andere reorganisatiekosten komen we onder de streep uit op dat verlies."Officieel rapporteert het bedrijf pas in augustus van dit jaar.

De kosten zijn toe te schrijven aan forse reorganisaties van de vervoerder in 2000 en 2001. "Daarvoor zijn veel dure sociale plannen afgesloten." Volgens de woordvoerder vertrokken toen veelal hoger geplaatste werknemers en medewerkers met veel dienstjaren. In 2000 werden 1300 banen geschrapt, een jaar later kwamen daar 150 bovenop.

In mei van dit jaar kondigde Connexxion aan nog eens 370 banen te schrappen. Dat aantal wordt nu flink bijgesteld. "Het gaat nu nog om 176 functies die komen te vervallen", aldus de woordvoerder van Connexxion. Volgens hem kon het aantal neerwaarts worden bijgesteld na "herbezinning, nadere inventarisatie en andere inzichten".

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van Connexxion heeft inmiddels ingestemd met dat nieuwe voorstel, op voorwaarde dat er een sociaal plan komt. "Dat komt er", aldus de zegsman. Het gaat overigens niet om buschauffeurs bij de ontslagen. Voor het zogenoemde uitplaatsen van werknemers wordt een aparte adviesaanvraag ingediend. Dat gaat om 76 fulltime banen.

De Ondernemingsraad (OR) van de divisie Openbaar Vervoer zal zich vermoedelijk woensdag uitspreken over de adviesaanvraag. Ook zal woensdagavond overlegd worden tussen Connexxion, bonden en OR over het sociaal plan.