De Amerikaanse president Donald Trump stelt het aangekondigde handelsakkoord met Zuid-Korea mogelijk uit tot na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Dat heeft Trump donderdagavond lokale tijd gezegd in een toespraak in Ohio. 

De president wil het akkoord van de deal mogelijk als pressiemiddel gebruiken tegen Zuid-Korea. Hij zou bang zijn dat de Zuid-Koreanen te graag afspraken met Noord-Korea willen maken, waardoor mogelijk onverstandige concessies worden gedaan.

"De kans bestaat dat ik de afspraak uitstel. Wil je weten waarom? Het is een sterke kaart om in handen te hebben. Ik wil dat iedereen eerlijk wordt behandeld", aldus Trump.

Trump ontmoet Kim waarschijnlijk in mei. Leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben op 27 april al een ontmoeting met elkaar. Die gaat over de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland. 

"Het gaat de goede kant op met Noord-Korea", zei Trump.

Handelsakkoord

Woensdag sloot de president van de Verenigde Staten het handelsakkoord met Zuid-Korea. Door de afspraak krijgen Amerikaanse autofabrikanten meer toegang tot de Zuid-Koreaanse markt.

Zuid-Korea hoeft geen invoerheffing op staal en aluminium te betalen als het land minder dan 2,7 miljoen ton per jaar naar de VS exporteert.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je ’s nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!