De noodlijdende wapenfabrikant Remington kon bij dertig financiers geen lening krijgen na de schietpartij op een middelbare school in Florida in februari en de daaropvolgende protesten in de VS.

De grote meerderheid van financiers liet weten geen financiering aan wapenfabrikanten te willen geven, zo citeert persbureau Bloomberg donderdag op basis van een document dat de bewindvoerders hebben ingediend.

Uiteindelijk moest Remington aankloppen bij Franklin Resources en een onderdeel van JPMorgan Chase voor een lening van 100 miljoen dollar.

Remington klopte niet alleen aan bij banken, maar ook bij hedgefondsen die gespecialiseerd waren in financiering voor noodlijdende bedrijven. Maar ook de acht partijen die wel om de tafel wilden met Remington, bleken huiverig voor betrokkenheid in de wapenindustrie.

Het tweehonderd jaar oude Remington vroeg drie dagen geleden uitstel van betaling aan, omdat het bedrijf de hoge schuldenlast niet meer aankon.

Fabrikanten van vuurwapens staan onder druk in de Verenigde Staten. Na de schietpartij in Florida, waar overigens een wapen van Smith & Wesson werd gebruikt, groeide de druk om strengere regels in te voeren voor de verkoop van wapens. Een groep winkelketens besloot de verkoop van wapens te stoppen.