Miljardair Mike Ashley is één van de partijen die een reeks Britse winkels van de failliete speelgoedketen Toys 'R' Us wil overnemen.

Dit meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van een anonieme bron.

Het gaat om de 31 winkels die als onderpand zijn gebruikt voor een obligatie van 263 miljoen Britse pond (300 miljoen euro). De lening wordt nu beheerd door de curatoren van de keten.

Ook investeringsmaatschappij TPG zou een deel van de winkels willen overnemen. Verder is Hayfin Capital Management naar verluidt van plan ook een bod te doen of financiering te verstrekken voor overnamepartijen.

Mike Ashley richtte als 18-jarige sportwinkelketen Sports Direct op in 1982. Inmiddels wordt zijn vermogen geschat op 3,7 miljard dollar en is Sports Direct uitgegroeid tot een onderneming met zo'n zevenhonderd vestigingen.

Toys 'R' Us heeft in het Verenigd Koninkrijk 105 winkels en er werkten op het moment van het bankroet ongeveer drieduizend mensen. Het concern moest een maand geleden faillissement aanvragen. Het concern zag de omzet dalen de laatste jaren en kon uiteindelijk een belastingrekening van 15 miljoen Britse pond niet meer ophoesten.