Warenhuisconcern Hudson's Bay heeft voor het eerst in twee jaar weer een kwartaal met winst afgesloten. Toch is topman Richard Baker nog niet tevreden met de prestaties.

De verkopen moeten volgens Baker omhoog en de marge moet ook groter worden, laat hij woensdag weten.

Hudson's Bay hield afgelopen kwartaal 84 miljoen Canadese dollar over (zo'n 53 miljoen euro). Een jaar eerder ging er nog een nettoverlies van 152 miljoen dollar in de boeken.

Verkopen

De consumentenverkopen gingen wel met ruim 2 procent omhoog, naar 4,7 miljard dollar. Gecorrigeerd voor onder meer winkelsluitingen was evenwel sprake van een omzetdaling van dik 2 procent. In Europa ging het hier zelfs om een min van meer dan 3 procent.

De warenhuizen van Hudson's Bay kampen al langer met dalende verkopen, mede door felle concurrentie van webwinkels. Over het hele boekjaar 2017 kwam het nettoverlies net als in 2016 uit op meer dan een half miljard dollar.

Nederland

Hudson's Bay zit sinds september vorig jaar in Nederland. De keten trok hier onder meer in op verschillende locaties waar voorheen warenhuizen van de failliete keten V&D zaten. Ook Saks OFF 5TH, een keten die ook in Nederland te vinden is, en het Duitse Galeria Kaufhof zijn van het concern.

Over Kaufhof doen de laatste tijd verhalen de ronde dat het niet goed gaat. Hudson's Bay wees recent evenwel een miljardenbod op de Duitse keten van de hand.

De Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa, eigenaar van de rivaliserende keten Karstadt, had 3 miljard euro over voor Kaufhof. Maar volgens Hudson's Bay zou Kaufhof veel meer waard zijn.