Het noodlijdende meubelconcern Steinhoff, dat lijdt onder een accountingschandaal, wil een groep managers meer belonen vanwege de gestegen werkdruk bij het bedrijf.

Zo zou de voorzitter van het risico- en controlecomité van het bedrijf eenmalig 200.000 euro moeten krijgen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

Steinhoff wil twee andere leden van een comité dat onderzoek doet naar de boekhoudfraude 200.000 euro en 100.000 euro uitkeren

Ook wil Steinhoff de raad van commissarissen meer betalen, omdat ze vaker bij elkaar moeten komen. Zo zou de voorzitter 4.000 euro per vergadering moeten krijgen en de andere leden 3.000 euro.  

Steinhoff, dat meubelmerk Conforama voert in Duitsland, kwam in een financiële storm terecht nadat het bedrijf op 5 december onregelmatigheden in de boekhouding bekendmaakte. Eerder gepubliceerde financiële cijfers moesten opnieuw worden berekend. Het aandeel belandde in een vrije val en tientallen partijen op de financiële markten hebben flinke verliezen geleden door Steinhoff.  

Topman Markus Jooste is ofgestapt na de problemen. Een analist zegt tegen Bloomberg dat niet alleen Jooste verantwoordelijk kan worden gehouden voor de problemen. Ook andere topbestuurders zouden signalen moeten hebben opgevangen.