Klanten van ING hebben last van een technische storing bij de bank waardoor drie miljoen transacties dubbel zijn afgeboekt.

Een woordvoerder van de bank bevestigt klachten van klanten hierover. Het gaat met name om pinbetalingen die op 19 maart zijn verwerkt.

ING zegt de fouten zo snel mogelijk te herstellen, maar tot die tijd zijn klanten wel hun geld kwijt. De bank adviseert mensen die urgente problemen hebben contact op te nemen. Veel klanten melden dat de klantenservice van de bank juist niet bereikbaar is. 

ING komt klanten die rood zijn komen te staan, wel deels tegemoet. Zij betalen daarover geen rente.

et gaat om een specifieke 'batch' met betaalgegevens die twee keer is verwerkt, legt de woordvoerder uit. Het kan zijn dat bij sommige klanten meerdere keren dubbele afboekingen zijn gedaan.

"Klanten die hier hinder van ondervinden, bieden wij onze excuses aan", aldus de voorlichter. Hij kan geen precieze tijd geven wanneer mensen hun geld terugkrijgen.

Op Allestoringen.nl kwamen woensdagochtend honderden meldingen binnen over de storing. Ook op social media zijn tientallen mensen die klagen over de dubbele afboekingen.