DEN BOSCH - Ex-werknemers van telefoonwinkelketen Dixtone staan dinsdagmiddag op de stoep bij het hoofdkantoor van Dixons in Den Bosch. Zij voeren bij hun voormalige werkgever actie om een beter sociaal plan af te dwingen. Eind mei zijn alle 45 winkels van Dixtone gesloten door Dixons moederbedrijf Vendex KBB.

Dat heeft FNV Bondgenoten maandag bekendgemaakt. In totaal hebben volgens de vakbond 220 mensen hun baan verloren doordat Vendex de stekker uit Dixtone had getrokken. De winkelketen was een samenwerkingsverband tussen het detailhandelconcern met telecombedrijf Dutchtone.

Bestuurder P. van der Put van FNV Bondgenoten verwijt de directie van Dixons afspraken niet na te komen. Volgens de bestuurder is beloofd dat direct na de sluiting van de winkels met de vakbonden over het verbeteren van het bestaande sociaal plan zou worden onderhandeld. "Tot op heden is het echter onmogelijk gebleken om hierover afspraken te maken met de werkgever", aldus Van der Put.

Bij het hoofdkantoor van Dixtone zullen de ex-werknemers een petitie aanbieden waarin ze de directie vragen alsnog te overleggen over het sociaal plan. De werknemers willen dat zij kunnen kiezen tussen herplaatsing en een vertrekpremie. Het bestaande sociaal plan richt zich volgens de vakbond vooral op hulp bij het zoeken naar ander werk.