De Belgische supermarktketen Delhaize zet de samenwerking met vleesbedrijf Verbist stop. Dat doet het onderdeel van het Nederlands-Belgische supermarktconcern Ahold Delhaize naar aanleiding van geknoei met invriesdata van vlees bij het bedrijf.

''Deze vaststellingen hebben geleid tot een volledige en onherstelbare vertrouwensbreuk", laat Delhaize weten in een verklaring.

Een dag eerder werd al bekend dat Delhaize en de Belgische branchegenoot Colruyt een grote lading vlees uit de schappen hebben gehaald. De bedrijven zinnen op juridische stappen om de schade via de rechter te verhalen.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights meldde donderdag dat het vlees ook in Nederland bij groothandelsketen Makro was beland, maar het bedrijf weerspreekt dat. Makro was weliswaar klant van Verbist, maar kocht alleen vers rundvlees in en dus geen ingevroren producten.

De samenwerking is naar aanleiding van de ophef stopgezet.

Verbist hoort ook het slachthuis in Izegem waar dierenrechtenactivisten vorig jaar mishandeling van runderen vastlegden. De onthulling leidde tot veel ophef en het slachthuis moest tijdelijk dicht.