ROTTERDAM - Het Rotterdamse sleep- en bergingsbedrijf Smit Internationale zal dit jaar een lager resultaat uit gewone bedrijfsvoering halen dan vorig jaar. Het zit vooral tegen bij de divisies berging, transport en heavy lift. Dat heeft Smit maandag bekendgemaakt.

Vorig jaar behaalde het bedrijf een resultaat van 25,6 miljoen euro. Eerder zei het bedrijf dit resultaat in 2002 te kunnen evenaren. Daar komen het nu van terug.

Smit zegt te lijden te hebben onder een zwakke markt in het bergingssegment. "Het marktaandeel van Smit is gelijk gebleven, maar het aantal bergingen is sterk teruggelopen", aldus Smit.

Bij het transport en de zware hijsklussen heeft Smit te maken met opdrachtgevers die opdrachten op de lange baan schuiven. "Door gebrek aan vervangend werk is de bezettingsgraad voor dit jaar erg laag", aldus het bedrijf. Het reorganisatieproces binnen dat onderdeel is nog niet afgerond, waardoor de divisie blijft kwakkelen.

Smit durft nu nog geen nadere voorspellingen te doen over de resultaten voor dit jaar. "De directie zal op 22 augustus, naar aanleiding van de presentatie van de halfjaarcijfers, met nadere mededelingen omtrent de winstverwachting komen."