Vliegtuigbouwer Airbus zou naar verluidt 3.600 banen willen schrappen omdat er minder vliegtuigen besteld worden, meldt het Franse blad Challenges. Met name de Airbus A380 en de militaire transportvliegtuigen van het type A400M hebben te maken met tegenvallende prestaties. 

De banen zouden volgens Challenges vooral buiten Franse vestigingen verloren gaan, met name in Augsburg, Bremen, Filton (Engeland) en Sevilla.

Het bedrijf gaat woensdag in gesprek met de Europese ondernemingsraad. Airbus heeft dat zaterdag bevestigd, maar geeft pas na afloop meer informatie over de plannen. 

Airbus zal naar verwachting in de onderhandelingen naar voren brengen dat er ook banen naar een andere vestiging kunnen worden overgeheveld in plaats van opgeheven. Zo worden mensen en materieel die werden gebruikt voor de bouw van de A380, al ingezet voor de productie van vliegtuigen die goed verkopen zoals de A320 en A350.

Fabrieksruimten in Toulouse waar aan de A380 werd gewerkt, zijn al voor een groot deel veranderd om er de A350 te bouwen.