Uitvaartverzekeraar DELA is actief geworden in Duitsland. Het bedrijf uit Eindhoven laat weten ook mogelijkheden te zien in Spanje en Frankrijk.

Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend. DELA is al langer actief in België en Nederland.

De uitvaartverzekeraar ziet zich genoodzaakt de vleugels uit te slaan in Europa, omdat de kansen in Nederland teruglopen.

Door de vergrijzing blijven er minder mensen over met een uitvaartverzekering. Wel wil DELA de komende maanden een nieuwe verzekering introduceren gericht op langer thuiswonen voor ouderen.

In Duitsland liggen volgens DELA kansen, omdat daar een uitkering van de overheid bij overlijden is afgeschaft, zegt een woordvoerder.

Daardoor wordt het nu interessanter voor mensen om een verzekering te nemen. DELA begint in het land met overlijdensrisicoverzekeringen en voegt daar wellicht later uitvaartverzekeringen aan toe.

Een verkenning van de Europese markt heeft aangetoond dat ook in Frankrijk en Spanje kansen bestaan, maar wanneer de stap naar die landen wordt gemaakt is nog niet bekend. Zweden is na een inventarisatie al afgevallen.