Standard Chartered gaat, nadat het zijn aandeelhouders de afgelopen twee jaar met lege handen achterliet, weer dividend uitkeren. Dat maakt de Britse bank dinsdag bekend bij de presentatie van zijn jaarcijfers.

StanChart, vooral groot in Azië, het Midden-Oosten en Afrika, keert een dividend uit van 11 cent per aandeel. Sommige analisten noemen dat overigens een symbolisch gebaar.

De winst kwam in 2017 uit op 774 miljoen dollar, van een verlies van 478 miljoen dollar een jaar eerder. Dat kwam onder meer omdat er minder opzij moest worden gezet voor riskante leningen. De baten bedroegen 14,4 miljard dollar.

De bank kreeg het de afgelopen jaren zwaar te verduren. Het financiële concern kreeg onder meer stevige boetes in de VS vanwege het overtreden van handelssancties. Daarnaast werden er grote verliezen geleden op riskante leningen.

Onder topman Bill Winters probeert de bank het tij te keren en tevens de weg naar groei weer in te zetten. Zo werden er duizenden medewerkers ontslagen en voor tientallen miljarden activiteiten gedesinvesteerd.