AMSTERDAM - Voor RT Company lijkt redding op komst. De Schiedamse investeerder G. Tòth presenteert 6 mei, op een aandeelhoudersvergadering, een plan voor een 'doorstart' van deze ict-onderneming. Het dochterbedrijf van het voormalige Newconomy van opiniepeiler Maurice de Hond verkeert sinds oktober vorig jaar in surseance van betaling.

Tòth, directeur van participatiemaatschappij De Vries Robbé Groep, wil condities scheppen om de surseance te kunnen opheffen. Hij zou geld hebben toegezegd om schuldeisers af te kopen. Daarna is een aantal partijen bereid maximaal 15 miljoen euro in het bedrijf te steken, aldus RT Company-bestuurder G. Budel in een dinsdag verspreid persbericht. Dat moet gebeuren met leningen die later worden omgezet in aandelen.

Volgens voorlopige cijfers heeft RT Company vorig jaar een verlies geleden van 18 miljoen euro. Eind 2004 was het eigen vermogen 14,5 miljoen euro negatief.

Het bedrijf had geen geld om een accountant de cijfers te laten controleren. De directie zal de aandeelhouders uitstel vragen voor het opmaken van de jaarrekening.