Medewerkers van ABN Amro krijgen er de komende twee jaar 4 procent salaris bij. Ook kunnen zij een eenmalige uitkering van 1.000 euro bruto tegemoetzien.

De leden van vakbond FNV Finance hebben ingestemd met dat verbeterde aanbod dat de bank twee weken geleden deed.

Een eerder eindbod van ABN Amro voor een nieuwe cao verwezen de FNV-leden nog naar de prullenbak. Daarop kwam de bank alsnog met een verbeterd voorstel, volgens FNV mede doordat met acties werd gedreigd.

Nullijn

FNV-bestuurder Fred Polhout denkt dat de loonstijging het einde inluidt van een lange periode waarin medewerkers van bijna alle banken op de nullijn stonden.

''De volhardende leden bij ABN Amro hebben dus niet alleen een grote dienst bewezen voor hun directe collega's, maar ook voor hun collega's in de sector.''

FNV Finance, CNV Vakmensen en De Unie werden het ook met de bank eens over twee weken doorbetaald vaderschapsverlof.

Ontwikkeling

ABN Amro stelt de continue ontwikkeling van medewerkers centraal te zetten en te stoppen met jaarlijkse beoordelingscijfers. Ook hoopt de bank personeel langer inzetbaar te kunnen houden.

"We willen investeren in een gezonde balans tussen energie op het werk en tijd voor thuis. Het persoonlijk ontwikkelbudget wordt verhoogd en medewerkers krijgen daarnaast een extra studiedag", aldus ABN Amro. Daarnaast kunnen medewerkers ieder jaar meedoen aan een gezondheidsonderzoek.