MILAAN - De banden tussen ABN Amro en de familie Benetton zijn definitief verbroken. Benetton heeft een belang van 5 procent in de Italiaanse bank Antonveneta verkocht aan Banca Popolare di Lodi. Daarmee frustreert de familie Benetton de poging van ABN Amro om Antonveneta in te lijven.

De Edizione Holding van de Benettons heeft de aandelen verkocht voor 26,20 euro per stuk, zo werd maandag bekend. Daarmee ligt de verkoopprijs 1,20 euro hoger dan het bod van ABN Amro. De beurskoers van Antonveneta ligt ook boven de 25 euro die ABN biedt.

Met de overname van het aandelenpakket heeft Lodi zijn belang in Antonveneta vergroot tot circa 20 procent. ABN Amro houdt bijna 13 procent van de aandelen in Antonveneta. De bankiers van Lodi kopen sinds enige weken aandelen van hun branchegenoot in om het overnamebod van ABN Amro te dwarsbomen. Banca Popolare di Lodi heeft aangekondigd zijn belang te vergroten tot net onder de 30 procent, de grens waarboven het verplicht is een bod uit te brengen op alle aandelen.

ABN Amro en de familie Benetton maakten allebei deel uit van een aandeelhouderspact bij Antonveneta, dat vorige week afliep. De samenwerkende aandeelhouders hadden een belang van ruim 30 procent in de Italiaanse bank.