De top van verzekeraar ASR krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. De raad van commissarissen heeft dat besloten omdat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie, maakt het bedrijf woensdag bekend.

De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen. Sinds september is de verzekeraar weer volledig geprivatiseerd.

Het salaris van topman Jos Baeten wordt tot 1 januari 2020 in stapjes verhoogd van 529.000 euro naar 740.000 euro. Financieel directeur Chris Figee gaat 670.000 euro verdienen tegen vier ton nu.

Operationeel directeuren Karin Bergstein en Michel Verwoest krijgen nu ook nog vier ton, maar dat wordt uiteindelijk 650.000 euro.

FNV Finance spreekt in een reactie op de salarisverhoging van "een verkeerd signaal naar de medewerkers".  Ook zou het indruisen tegen afspraken die de vakbonden hebben gemaakt met de verzekeringssector. Hierin is onder meer vastgelegd dat er gekeken wordt naar de beloningsverhoudingen binnen organisaties. 

"Zelfs nu de economie floreert, hebben we met ASR zware onderhandelingen moeten voeren om te komen tot 2 procent loonsverhoging voor de medewerkers. Dat vervolgens de rvc de ASR-top zo'n exorbitante loonsverhoging geeft, dat kun je naar je eigen medewerkers gewoon niet uitleggen", aldus de vakbond.