Internetwinkel Amazon is van plan een eigen bezorgdienst op te zetten en daarmee de concurrentie aan te gaan met bedrijven als UPS en FedEx. Bronnen rond het bedrijf hebben dat tegen The Wall Street Journal gezegd.

De nieuwe dienst gaat Shipping With Amazon of SWA heten. Bedrijven kunnen er dan voor kiezen om Amazon hun pakketjes bij klanten thuis te laten bezorgen.

De komende weken ziet de dienst in Los Angeles het levenslicht, aldus de krant. Bedrijven die spullen verkopen via de webwinkel van Amazon worden de eerste klanten.

Amazon wil dat SWA nog dit jaar in meerdere steden in de Verenigde Staten beschikbaar komt. Over eventuele stappen in Europa werd niets gemeld.

Amazon richt zich al langere tijd op nieuwe bedrijfstakken die verwant zijn aan zijn eigen bedrijven. Zo zette de internetreus vorig jaar de Amerikaanse supermarktwereld op zijn kop door supermarktketen Whole Foods over te nemen. Ook opende het bedrijf onlangs een kassaloze supermarkt in thuisstad Seattle.

Ook voor wat betreft bezorgen, onderzoekt Amazon al nieuwe mogelijkheden. Het bedrijf heeft een eigen vloot vrachtvliegtuigen en ontwikkelde bezorgdrones die pakketjes bij klanten thuis moeten brengen.