AMSTERDAM - ABN Amro verwacht dat de nettowinst over het eerste kwartaal van dit jaar hoger zal uitvallen dan over dezelfde periode vorig jaar. Daarmee stelt de bank de eerder afgegeven prognose naar boven bij.

ABN Amro rekent nu op een nettowinst van circa 890 miljoen euro tegen 825 euro over de eerste drie maanden van 2004. De bank verwacht ook een hoger bedrijfsresultaat: ongeveer 1,34 miljard euro in plaats van 1,33 miljard euro. Dat heeft ABN Amro vrijdag bekendgemaakt.

De bank rapporteert deze resultaten op basis van de nieuwe boekhoudregels IFRS. Alle ondernemingen met een beursnotering in de Europese Unie moeten die vanaf 1 januari verplicht hanteren.

De bank ging op 30 maart nog uit van een nettowinst over het eerste kwartaal die ongeveer gelijk was aan die van een jaar geleden. ABN Amro maakte op die dag bekend een bod te willen uitbrengen op de Italiaanse bank Antonveneta.

Die prognose was gebaseerd op de werkelijke resultaten over januari en februari en een verwachting voor maart. De nieuwe verwachting stoelt op de gegevens die nadien beschikbaar zijn gekomen, aldus de bank.

De opwaartse bijstelling van de winstverwachting is volgens ABN Amro het gevolg van het feit dat de verwachte resultaten op een aantal terreinen beter zijn dan voorzien.