De omzet van de winkelketens PerrySport en Aktiesport is na het faillissement van het toenmalige moederbedrijf Unlimited Sports Group voor het eerst in twaalf maanden toegenomen. De stijging bedraagt 8 procent.

De groei is teruggekeerd na de opening van nieuwe winkels en vernieuwing van verouderde winkelpanden, meldt Het Financieele Dagblad (FD) zondag. De omzet is op ongeveer 150 miljoen euro uitgekomen. 

De winkels zijn nog wel bezig met het verkopen van oude voorraden, wat als enige verlies oplevert.

PerrySport en Aktiesport zijn in 2016 overgenomen door het Britse JD Sports. Het concern betaalde 26,5 miljoen euro voor de ketens.

Afslanken

Na de overname sloot JD Sports twee derde van het aantal verkooppunten. In totaal tellen de sportwinkels nu samen meer dan honderd vestigingen.

PerrySport ging terug van 45 naar 40 winkels. Hoewel JD klaar zou zijn met het afslanken van de keten, worden nog vestigingen van PerrySport gesloten, aldus Bote Galema, sales- en marketingdirecteur van PerrySport en Aktiesport tegen het FD.

"Ja we gaan nog winkels sluiten, maar we komen niet uit op dertig winkels. Er gaan nog winkels weg en we openen tevens nieuwe winkels, zoals in Nijmegen en Amstelveen", vertrouwt Galema toe.

Faillissement

De twee sportketens werden meegetrokken in het faillissement van de winkelconcerns V&D en Macintosh Retail Group.

De keten is nu twee jaar aan het werk om alles op de rit te krijgen. Galema: "We kijken nu beter hoe we de consument kunnen benaderen. Ons winkelbeeld was verouderd. De focus lag ook te veel op expansie, terwijl die op de grote steden moest liggen."

PerrySport had elf shop-in-shops in V&D-vestigingen. Aktiesport had ongeveer honderdveertig vestigingen in de winkels van Scapino. Deze verkooppunten vielen weg door het faillissement van Macintosh.