Het Amerikaanse media- en entertainmentconcern Time Warner heeft afgelopen jaar een hogere omzet en meer winst in de boeken gezet dan in 2016.

Dat was mede te danken aan filmstudio Warner Bros, die een recordjaar beleefde dankzij kaskrakers als Wonder Woman, It en Dunkirk.

Time Warner, dat verder eigenaar is van onder meer nieuwszender CNN en betaaltelevisiebedrijf HBO, behaalde een jaaromzet van ruim 31 miljard dollar (25 miljard euro). Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder.

De nettowinst ging met meer dan een derde omhoog naar 5,2 miljard dollar, mede dankzij een meevaller door de recente belastingherziening in de Verenigde Staten.

HBO

Bij alle divisies namen de opbrengsten toe. Ook HBO, bekend van de hitserie Game of Thrones, leverde een flinke bijdrage aan de omzetgroei.

Het aantal abonnees nam daar in een recordtempo toe, mede door nieuwe contracten die het voor kabelbedrijven aantrekkelijker hebben gemaakt om de betaalzender bij hun klanten aan te bevelen.

AT&T

Tot voor kort leek Time Warner op weg naar een overname door telecomgigant AT&T. Die plannen stuitten evenwel op mededingingsbezwaren.

De twee bedrijven gaan proberen via de rechter af te dwingen dat zij alsnog samen verder mogen gaan. Die rechtszaak begint volgende maand. Met de beoogde overname is een bedrag van ongeveer 85 miljard dollar gemoeid.