AMSTERDAM - Hagemeyer kampt in het tweede kwartaal met ernstige tegenwind. Tegenvallende resultaten bij de kernactiviteit Professional Products and Services (PPS), de distributie van elektrotechnische en veiligheidsproducten, dwingen het handelshuis tot het afgeven van een winstwaarschuwing.

De wereldwijde zwakke marktomstandigheden treffen vooral de belangrijke PPS-markten Groot-Brittannië en Noord-Europa. Dat lichtte Hagemeyer vrijdag toe. Omzet en marges staan onder druk. Als gevolg daarvan zal de autonome ontwikkeling van de divisie de eerste zes maanden van dit jaar een krimp van 4,6 procent laten zien.

Voor de rest van het jaar houdt Hagemeyer zich op de vlakte. Het handelshuis rekent op "uitdagende marktomstandigheden". Dat maakt het volgens Hagemeyer moeilijk de resultaten voor heel het jaar met enige precisie te voorspellen.

De haperingen bij PPS vormen een tegenvaller voor Hagemeyer. Het bedrijf sloeg de afgelopen jaren een nieuwe weg in. Activiteiten gericht op consumenten werden afgestoten, in ruil daarvoor kwam een concentratie op zakelijke dienstverlening. In het verlengde daarvan werd PPS tot kernactiviteit verheven.