Twee partijen hebben "concrete, serieuze" belangstelling voor de overname van de Siemens-fabriek in Hengelo.

Dat schrijft minister van Economische Zaken Eric Wiebes woensdag in een antwoord op Kamervragen. De geïnteresseerden zijn zelf actief in industriële groeimarkten.

De twee bedrijven streven ernaar om zoveel mogelijk van de werkgelegenheid in de regio en de activiteiten te behouden. Er zou op korte termijn duidelijkheid moeten komen, aldus de minister.

In december liet locatiedirecteur Huub Banus al weten met externe partijen in gesprek te zijn over de toekomst van de fabriek.

In de Siemens-fabriek in Hengelo worden onder meer gasturbines gemaakt. Siemens kondigde vorig jaar aan dat de fabriek op termijn zijn deuren moet sluiten. Daardoor zouden honderden werknemers hun baan verliezen.

Volgens Wiebes, die overleg heeft gehad met Siemens Duitsland, wil het concern zich inzetten voor baanbehoud. "Siemens voelt zich verantwoordelijk voor het personeel", schrijft de minister.

Eerder meldde Het Financieele Dagblad (FD) dat onder meer het Eindhovense technologiebedrijf VDL interesse zou hebben voor de fabriek in Hengelo.