SCHIPHOL - De hevige sneeuwval begin maart heeft de cijfers van Schiphol in het eerste kwartaal van dit jaar gedrukt. Het aantal passagiers steeg met 1,8 procent nog licht, maar het aantal vluchten daalde in deze maand met 2,7 procent ten opzichte van maart 2004.

De algehele cijfers over de eerste drie maanden zijn ondanks het slechte weer overwegend positief gebleven. Met ruim 9,1 miljoen passagiers passeerden 3 procent meer reizigers de luchthaven dan in dezelfde periode vorig jaar, maakte Schiphol Group woensdag bekend. Het aantal vluchten daalde wel met 1,2 procent.

Door de sneeuwval in de eerste week van maart heeft Schiphol flink wat vluchten moeten annuleren. Passagiers ondervonden veel hinder van het slechte weer: zij moesten soms noodgedwongen de nacht doorbrengen op de luchthaven.

De vluchten, die wel doorgingen, liepen die dagen fikse vertragingen op. In maart vertrok slechts driekwart van de vliegtuigen op tijd: vorig jaar was dat nog bijna 82 procent. Tweederde van de toestellen landden volgens afgesproken tijd op de luchthaven. "Desondanks was de punctualiteit in de eerste drie maanden van dit jaar beter dan in het eerste kwartaal van vorig jaar", aldus Schiphol.