AMSTERDAM - Shell heeft moeite met het aantrekken van voldoende bèta-talent van eigen bodem. Dat zei president-directeur Rein Willems van Shell Nederland dinsdag. Door gebrek aan technisch geschoolden wordt de internationale positie van Nederland steeds minder sterk.

De vraag is veel groter dan het aanbod van de Nederlandse universiteiten, constateerde Willems. "Daardoor moeten we veel talent uit bijvoorbeeld China aantrekken." De personeelsgroei bij Shell Nederland komt voor een steeds groter deel voor rekening van hoogopgeleide buitenlanders.

Shell werkt samen met de overheid in programma's om jongeren warm te laten lopen voor een technische opleiding. "Dat begint te werken, vorig jaar is het aantal jongeren dat koos voor een technische opleiding met 8 procent toegenomen", zei Willems.

De verregaande samenwerking van de drie technische universiteiten, die hiervoor extra geld krijgen uit het paasakkoord, valt goed bij de oliemaatschappij. Maar Nederland moet zich ook op andere vlakken aantrekkelijker maken als vestigingsland voor bedrijven, aldus Willems.

De topman pleitte voor een verdere verlaging van de venootschapsbelasting. Ook moeten biobrandstoffen het voordeel krijgen van een lagere accijns. "Anders worden deze niet aantrekkelijk, zelfs niet bij een olieprijs van 80 dollar per vat", benadrukte Willems.