Een deel van de vestigingen van de failliet verklaarde keten Kijkshop gaat vanaf zaterdag weer open voor een executieverkoop.

Het gaat om 50 van de 62 winkels, maakt de curator van het bedrijf vrijdag bekend. Ook op het hoofdkantoor wordt dan voorlopig verder gewerkt. De uitverkoop moet de kans op een overname vergroten. 

Van de Kijkshop-winkels blijven er twaalf gesloten. Het gaat om twee vestigingen in Amsterdam en winkels in Bergen op Zoom, Terneuzen, Heerenveen, Stadskanaal, Arnhem, Maastricht, Oosterhout, Den Bosch, Huizen en Den Helder.

Kijkshop maakte maandag bekend faillissement aan te vragen wegens aanhoudende verliezen. Bij Kijkshop werken vierhonderd medewerkers. Hoeveel daarvan weer aan de slag gaan voor de executieverkoop is niet bekendgemaakt.

Faillissement 

Begin deze week maakte de Zweedse eigenaar van Kijkshop bekend het faillissement voor de keten aan te vragen en de zeventig vestigingen te sluiten. Hierdoor kwamen vierhonderd banen te vervallen.

De curator vertelde later aan NU.nl dat meerdere partijen interesse hadden in een overname van de keten. 

Kijkshop kwam eind vorig jaar in handen van de Zweedse investeringsmaatschappij SparkistanStClemens. Daarvoor had het eveneens Zweedse investeringsfonds Listérus & Partners Capital Advisors de aandelen in handen.

Een eerdere reorganisatie van Listérus & Partners bij Kijkshop mocht niet baten. Bijna een kwart van de 87 winkels werd vorig jaar gesloten.

Er werken momenteel vierhonderd mensen bij Kijkshop.