AARLE-RIXTEL - Het Belgische Lotus Bakeries wil af van de productie en verkoop van lange vingers. Door een overname in 1998 kwamen de koekjes in handen van de Belgen. Aangezien Lotus zich wil concentreren op speculoos (Belgisch voor speculaas), wafels-galetten, lokale cakes en het internationaal in de markt zetten daarvan, is er geen plaats meer voor de lange vingers.

Lotus nam in 1998 biscuitfabriek Vicomte (Enkhuizer Banket) over. Daarmee kocht Lotus onder andere mergpijpjes, cakegebak en jodenkoeken en de productie en verkoop van de lange vingers. Verder kocht Lotus zich voor eenderde in in Jeurgens banket- biscuit- en chocoladefbriek.

Jeurgens is gespecialiseerd in het maken en verkopen van lange vingers. Nu is overeengekomen dat Lotus de participatie in Jeurgens verkoopt aan de meerderheidsaandeelhouders. Jeurgens neemt de verkoop van de langwerpige suikerkoekjes in het Verenigd Koninkrijk meteen over. Vanaf 2004 gebeurt dat ook voor het gebied daarbuiten en dan gaat ook de productie over in de handen van Jeurgens.