Luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines heeft al zijn medewerkers een bonus van 1.000 dollar gegeven. Het bedrijf sloot 2017 af met een winst van 3,5 miljard dollar.

Het concern werd vorig jaar geholpen door een flink belastingvoordeel, meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de financiële resultaten. 

Southwest Airlines schreef voor het 45e jaar achtereen zwarte cijfers, benadrukt topman Gary Kelly. Hij prees de stap van de regering van Donald Trump om de belastingen te verlagen. Dat was voor Southwest ook aanleiding om het personeel extra te belonen.

De maatschappij spreekt van een voordeel van 1,4 miljard dollar door uitgestelde belastingverplichtingen. Voor heel 2018 verwacht Southwest Airlines honderden miljoenen dollars profijt te hebben van de regelwijzigingen.

Het vierde kwartaal, waarin het naar eigen een operationele recordwinst behaalde, werd afgesloten met een nettowinst van 1,9 miljard dollar.

De luchtvaartmaatschappij zag de omzet in het slotkwartaal van 2017 met bijna 4 procent stijgen tot krap 5,3 miljard dollar. Over het hele jaar was de omzet 21,2 miljard dollar, krap 4 procent meer dan in 2016.