Bij zorgverzekeraar VGZ staan mogelijk veel meer banen op de tocht dan eerder gemeld. Volgens vakbond De Unie kan het banenverlies door de beoogde bezuinigingen bij het bedrijf oplopen tot zevenhonderd arbeidsplaatsen.

Volgens de vakbond kan alleen 100 miljoen euro aan besparingen worden gehaald als er flink meer banen worden geschrapt, bevestigt belangenbehartiger Inge de Vries van De Unie vrijdag na berichtgeving door De Telegraaf.

Er zal volgens haar ook in andere vestigingen van het bedrijf moeten worden gereorganiseerd. VGZ zelf vindt het nog te vroeg voor een dergelijke berekening.

De zorgverzekeraar is van plan zijn vestiging in Heerlen te sluiten, als onderdeel van een grote reorganisatie die 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Vorige week zei VGZ zelf al dat over het lot van driehonderd medewerkers nog geen knoop is doorgehakt.

VGZ wil voor april van dit jaar meer duidelijkheid geven over de plannen. Een woordvoerder benadrukt dat besparingen op meerdere manieren kunnen worden gerealiseerd. De verzekeraar heeft meer opties dan het schrappen van banen. 

De zorgverzekeraar telt momenteel in totaal meer dan tweeduizend werknemers.